// Новости и пресса / Новости / Реализуйте свои бизнес-идеи, с кредитам с долей гранта из ресурсов IFAD (FIDA) VIII

Новости

25.11.2022

Реализуйте свои бизнес-идеи, с кредитам с долей гранта из ресурсов IFAD (FIDA) VIII

Реализуйте свои бизнес-идеи, с кредитам с долей гранта из ресурсов IFAD (FIDA) VIII

Vrei să-ţi dezvolţi sau să-ţi extinzi afacere? Deja ai planuri de viitor? Realizează-ţi toate ideile alături de partenerul tău de încredere FinComBank.

Îţi oferim credite cu porţiune de grant din resursele IFAD (FIDA) VIII în scopul realizării proiectelor de transformare economică din zona rurală. Poţi aplica pentru una din componentele proiectului:
  • Componenta „Credite cu porţiune de grant pentru tineri şi femei"
  • Componenta „Credite investiţionale destinate microantreprenorilor"
  • Componenta „Credite pentru întreprinderi micro şi mici"
În cazul primei componente, „Credite cu porţiune de grant pentru tineri şi femei", valoarea maximă a pachetului financiar constituie 1.000.000 MDL sau echivalentul în euro a acestei sume. Valoarea porţiunii de grant – 40% din valoarea pachetului financiar, dar nu mai mult de 320.000 de lei. Termenul creditului este de minim 12 luni şi maxim 96 luni, iar perioada de graţie de până la 48 de luni.

În cazul componentei Credite investiţionale destinate microantreprenorilor", valoarea maximă a creditului constituie 300.000 MDL. Termenul creditului este de minim 12 luni şi maxim 60 de luni, iar perioada de graţie de până la 24 de luni. Printre avantaje se numără scutirea de TVA cu drept de deducere pentru mărfuri şi servicii şi facilităţi fiscale şi vamale pentru bunurile importate procurate din resursele proiectului.

Valoarea maximă a creditului, în cazul componentei Credite pentru întreprinderi micro şi mici", constituie 100.000 EUR sau echivalentul in lei moldoveneşti a acestei sume. Creditul din resursele FIDA VIII se acordă pentru o perioadă de minim 12 luni şi maxim 96 de luni. Perioada de graţie este de până la 24 de luni. Ca şi în cazul componentei anterioare şi aici printre beneficii se numără scutirea de TVA cu drept de deducere pentru mărfuri şi servicii şi facilităţi fiscale şi vamale pentru bunurile importate procurate din resursele proiectului.
 
Sunt eligibile pentru finanţare următoarele activităţi:
  • producerea, recoltarea: fructelor, pomuşoarelor, legumelor produse în sere şi / sau în câmp deschis, plantelor medicinale şi plantelor aromatice, seminţelor, răsadurilor şi materialului săditor, culturi de câmp inclusiv tehnice, struguri de masă, arbori şi arbuşti meliferi (excepţie- struguri tehnici, tutun, culturi silvice, plante pentru amenajarea spaţiilor verzi);
  • producţia, recoltarea legumelor în sere şi/sau în câmp deschis;
  • creşterea animalelor, producerea produselor de origine animalieră, inclusiv a echipamentului şi a utilajului agricol;
  • sortarea, prelucrarea, ambalarea  produselor agricole (cu excepţia soiurilor tehnice de struguri, tutunului, culturilor silvice, plante pentru amenajarea spaţiilor verzi);
  • construcţia depozitelor, halelor de depozitare şi păstrare la rece a produselor agricole, seminţe şi răsaduri (cu excepţia edificiilor cu destinaţie agricolă care urmează a fi date în locaţiune);
  • agroturism rural (achiziţionarea de animale, echipament şi utilaj necesare dezvoltării fermei în complexul turistic).
Mai multe detalii despre fiecare componentă şi despre alte credite din resurse externe AICI. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre credite cu porţiune de grant din resursele IFAD (FIDA) VIII, ne poţi lăsa datele tale de contact în tabelul de mai jos, iar colegii noştri vor reveni cu un apel pentru a răspunde la toate întrebările sau pentru a programa o vizită la sucursala dorită.

Dezvoltă-ţi afacerea lături de FinComBank!


Оставьте свои контактные данные и мы Вам перезвоним!
+373

 

//Другие новости