// Новости и пресса / Новости / FinComBank поддерживает предпринимателей и Церемонию награждения «Gala Fermierilor în Agricultura Moldovei»

Новости

02.10.2022

FinComBank поддерживает предпринимателей и Церемонию награждения «Gala Fermierilor în Agricultura Moldovei»

FinComBank поддерживает предпринимателей и Церемонию награждения «Gala Fermierilor în Agricultura Moldovei»

În cadrul evenimentului frumos „Gală a Fermierilor în Agricultura Moldovei” ediţia III, organizat de PriaEvents, în parteneriat cu FinComBank am celebrat pe deplin meritele şi reuşitele grandioase ale antreprenorilor în agricultură. Acesta a avut loc pe 29 septembrie 2022, începând cu ora 9:30, într-o locaţie deosebită - Sala cu Orgă din Chişinău.

“Astăzi avem Gala Valorilor în Agricultura Republii Moldova, zicem noi valori deoarece sunt foarte valoroşi cei prezenţi, sunt exemple pe care mai mulţi dintre noi le putem urma şi sunt oameni din experinţa cărora putem învăţa. Reuniunea aceasta ne permite să vedem ce oportunutăţi ar putea fi în această prerioadă, chiar dacă sunt şi anumite momente dificile pentru care sigur trebuie să găsim împreună diverse oportunităţi şi modalităţi de a le soluţiona printr-o colaborare a fermierilor între ei şi cu celelalte companii, şi să vedem cum putem face faţă provocărilor şi să le depăşim, şi bineînţeles cum să creştem afacerea fiecăruia din ramura agriculturii” a declarat Raluca Voivozeanu, fondatoarea PRIAevents din România.


“Suntem aproape de agricultorii noştri prin intermediul a celor 80 de subdiviziuni ale băncii pe întregul teritoriu al Republicii Moldova ceea ce ne permite să intervenim prompt la toate solicitările agricultorilor, dar şi să fim prezenţi în câmp acolo unde creşte roada, să vedem problemele cu care se confruntă sectorul şi să identificăm cele mai optime soluţii de finanţare şi dezvoltare a agriculturii. FinComBank este deschis pentru comunicare cu fiecare agricultor indiferent de volumul afacerii şi de nivelul dezvoltării acesteia. Înţelegem că în perioada destul de dificilă cu care ne confruntăm, pentru a atinge obiectivele propuse trebuie să colaborăm şi să mergem împreună înainte.” a declarat Copancean Tatiana, Directoarea Sucursalei nr.7.


Evenimentul s-a soldat cu Gala de premiere a antreprenorilor. Aplauzele noastre pentru excelenţă, inovare, inspiraţie, creativitate în tot ceea ce faceţi, pentru că agricultura constituie un puternic factor de echilibru în armonizarea dezvoltării economiei ţării.
 
În cadrul Galei, au fost premiaţi şi clienţii FinComBank, antreprenorii din sectorul agrar care au adus o contribuţie semnificativă în acest domeniu. Ne mândrim cu reuşitele clienţilor noştri. Felicitări şi succese:
 
  • Gratii Vasile, fondatorul "SC DOR-AUGUST" SRL, GT “Gratii Vasile" şi clientul Sucursalei nr.5 din or.Orhei colaborează activ cu FinComBank din 2009 şi se ocupă cu creşterea prunei şi prelucrarea acesteia. Deţine în proprietate propriul parc tehnic pentru prelucrarea livezilor, producerea şi procesarea fructelor. În calitate de exportator indirect are ca scop lărgirea activităţii întreprinderii prin dezvoltarea sectorului de energie regenerabilă.

     
  • Dorofei Lilia Constantin, conducătoarea GT “Dorofei Constantin” şi clienta Sucursalei nr.5 din or. Orhei. Întreprinderea condusă de Dorofei Lilia este specializată în producerea cerealelor şi a altor culturi prăşitoare. Pe parcursul ultimilor 2 ani a fost dublată suprafaţa de terenuri prelucrate de la 70 la 150 ha, de asemenea a fost renovat parcul de tehnică agricolă - seceratoare de cereale şi culturi prăşitoare.​​
 
  • Singerean Nicolae, fondatorul GT “SINGEREANU NICOLAE ALEXANDRU”, “Tehnologii apicole” SRL şi clientul Sucursalei nr.5 din or. Orhei. Producător de produse meliefere şi unicul apicultor din Republica Moldova specializat în producerea stupilor din poliuretan. Dnul Nicolae este un antreprenor ce participă activ la toate proiectele/granturi oferite de Guvern şi alte instituţii din RM, şi organizează traninguri pentru apicultorii începători. Combină cu succes activitatea de profesor de istorie cu cea de apicultor.
 
  • Iabanji Vera, fondatoarea “BIYAZ SALKIM” SRL şi clienta Sucursalei nr.12 din mun. Comrat. Întreprinderea este specializată în producerea ​​culturilor anuale, cât şi în plantaţii perene. Pe parcursul ultimilor ani au fost făcute investiţii în tehnologii moderne: construirea unui depozit frigorific şi irigarea prin picurare a plantaţiilor perene.
 
  • Tataru Vasile, fondatoarul GT “TATARU VASILE” şi clientul Sucursalei 7 din or. Călăraşi. Crama Dlui Tataru reprezintă o afacere de familie cu denumirea "CRAMA TATARU", pe care a demarat-o încă din perioada sovietică ca în orice gospodarie de moldoveni, cu vinuri de casă pentru consum personal. În anul 1998 familia Tataru a plantat primii butaşi de viţă de vie pe o suprafata de 1 ha, fiind extinsă la momentul actual până la 7 ha. Pe parcursul ultimilor ani a fost perfecţionată nu doar calitatea viţei de vie, dar si tehnologia de prelucrare şi producere a vinurilor. Familia a realizat investiţii considerabile în utilaje şi desigur în perfecţionarea beciului şi construcţia unei săli de întâmpinare a oaspeţilor cramei. Astăzi, Crama Tataru este una din destinaţiile turistice de top din raionul Călăraşi, unde vin oaspeţi din întreaga lume, printre ei fiind şi oficiali de rang înalt, dar şi artişti şi persoane notorii. 
          

FinComBank aduce sincere felicitări tuturor antreprenorilor onoraţi cu distincţii în cadrul Galei de premiere, pentru că au investit capital, timp, muncă, cunoştinţe şi energie în agricultura Republicii Moldova, pentru că au venit cu inovaţii, au creat noi locuri de muncă şi deţin un portofoliu divers în această ramură a economiei şi în conexe! Venim cu urări de bine şi vă dorim succese enorme în continuare!

Întreaga conferinţă poate fi urmărită în reluare pe paginile noastre, şi anume pe
 Facebook pagina de LinkedIn şi YouTube.

FinComBusiness – preţuim oameni, încurajăm afaceri!
 
 

//Другие новости