Internet banking FinComPay

 

Internet Banking FinComPay este o soluţie informatică oferită de bancă pentru clienţii săi, care permite deţinătorului de cont bancar să acceseze de la distanţa mijloacele aflate pe acest cont în scopul efectuării operaţiunilor de plată electronice, a obţinerii de informaţii cu privire la plăţile efectuate, vizualizarea extraselor de cont, precum şi aplicarea la servicii bancare online.

Fiţi vigilenţi! Folosiţi în siguranţă Internet şi Mobile Banking FinComPay, protejaţi-vă banii şi datele personale!

Cum recunoaştem şi evităm atacurile de PHISHING

Păstraţi în siguranţă mijloacele de acces în Internet Banking FinComPay: login-ul şi parola. Este interzis de a scrie login-ul şi parola pe oricare suport, pentru a preveni identificarea acestora şi accesul neautorizat al terţilor !

Folosiţi o parolă cu grad înalt de securitate, evitând utilizarea datelor personale, cum ar fi numele, adresa sau data de naştere !

Protejaţi calculatorul cu un soft special anti-virus şi accesaţi sistemul numai de pe dispozitive certificate actualizând-ul periodic. Nu descărcaţi software neautorizate !

Nu lăsaţi calculatorul sau dispozitivul mobil nesupravegheat atunci când vă aflaţi în Internet sau> Mobile Banking şi asiguraţi-vă că ecranul acestuia nu este vizibil persoanelor neautorizate atunci cînd se desfăşoară operaţiunile financiare !

Până la introducerea login-ului şi parolei pe pagina web de autentificare a sistemului, convingiţi-vă că legătura se efectuează prin pagina securizată URL FinComBank (trebuie să fie iconiţa cu lacăt încuiat şi adresa web Fincompay.com să înceapă cu https://) !

Utilizaţi software anti-malware specializat pe dispozitive mobile. Instalaţi numai variantele actualizate a browser-ilor Microsoft internet Explorer, Chrome, Fireforx, deoarece au un nivel de securitate mai avansat!

Evitaţi să folosiţi opţiunea de memorare automată a login-urilor de către browser pentru site-ul Internet Banking !

Descărcaţi aplicaţia mobilă numai din Magazinele oficiale de aplicaţii, cum ar fi App Store, Google Play. Aplicaţiile băncii nu sunt disponibile decât in aceste locaţii oficiale !

Utilizaţi programul anti-virus/anti-malware specializat pe dispozitive mobile. Un produs cu o reputaţie buna va fi capabil să identifice la timp potenţialele ameninţări !

Nu dezvăluiţi nimănui elementele de securitate mobile banking (ex: parola, MTAN) şi nu le stocaţi pe dispozitiv. Pentru un plus de securitate, trebuie de setat o parola pentru protejarea accesului la telefonul mobil, tabletă sau alt gadget !

Evitaţi utilizarea reţelelor Wi-Fi publice pentru efectuarea tranzacţiilor online, întrucât acestea pot fi utilizate pentru capturarea datelor transmise !

În caz de pierdere, furt sau copiere / accesarea neautorizată a informaţiilor despre login şi parola, este obligatoriu să schimbaţi imediat parola şi preferabil loghinul prin intermediul chat-ului pe site-ul nostru fincombank.com / aplicaţiei mobile FinComPay, sau apelaţi Serviciul Suport 24/24 la numărul (+373 22) 269 999 !


V-aţi confruntat cu ceva suspect – de exemplu, aţi descoperit un site fals sau o pagină pe social media cu logo-ul FinComBank? Sau poate aţi asistat la o acţiune de fraudă - de exemplu, aţi auzit precum că prietenii au fost telefonaţi de infractori sub pretextul că ar fi angajaţii băncii?

CONTACTAŢI-NE

      Sunaţi-ne urgent, vom lua măsurile corespunzătoare!
  • În aplicaţia mobilă din secţiunea CONTACTE, faceţi click pe numărul de telefon şi sunaţi-ne.
  • Contactaţi Сall centrul Băncii prin telefon (022) 269999.
  • Utilizaţi chat-ul pe site-ul nostru fincombank.com.
  • În cazul în care suspectaţi că aţi fost victima unui atac de phishing, contactaţi imediat Serviciul Suport 24/24 la numărul (+373 22) 26 99 99 şi solicitaţi blocarea cardului de plată!

 Aţi întâlnit acţiuni ilegale sau aţi auzit de implicarea angajaţilor băncii în fraude? Informaţi-ne!

  • Scrieţi pe linia directă în rubrica Notificare de încălcări, cazuri de fraudă şi corupţie în bancă de pe site-ul băncii.
  • Apelaţi Call centrul Băncii prin telefon (022) 269999.