// Новости и пресса / Новости / Приглашаем вас на PRIA E-COMMERCE CONFERENCE MOLDOVA 6 декабря

Новости

01.12.2022

Приглашаем вас на PRIA E-COMMERCE CONFERENCE MOLDOVA 6 декабря

Приглашаем вас на PRIA E-COMMERCE CONFERENCE MOLDOVA 6 декабря

PRIAevents, în parteneriat cu FinComBank, organizează singurul eveniment complex dedicat comerţului electronic în Republica Moldova în 6 decembrie 2022 de la ora 9:30, locaţia Digital Park, Chişinău, aflat la ediţia a 3-a, şi anume, PRIA E-COMMERCE CONFERENCE MOLDOVA. Vă puteţi  înregistra online AICI.

Pentru că este un subiect extrem de important, deoarece tot mai multe companii se îndreaptă spre online, în cadrul conferinţei, vom face un bilanţ după 2 ani în care online-ul a beneficiat de o creştere tot mai mare. Evenimentul este de interes pentru toate sectoarele economiei direct interesate din Republica Moldova – IT, industrie, sănătate şi farmaceutic, financiar – bancar, asigurări, retail, energie, telecom, transport, mediu, juridic, agricultură, construcţii şi real estate, servicii şi nu numai.

Mediul de business din Republica Moldova va afla detalii despre cum folosim documentele electronice şi semnăturile electronice, dar şi despre plăţile electronice şi prestatorii serviciilor de plăţi electronice.

În cadrul conferinţei PRIA E-COMMERCE CONFERENCE MOLDOVA, vom vedea ce eforturi fac băncile pentru digitalizare şi ce soluţii oferă clienţilor lor care au magazine online şi implicit vânzare online. Vom dezbate despre cum economia digitală schimbă parametrii concurenţiali ai comerţului electronic. Vom analiza împreună dificultăţile practice cu care se ciocnesc companiile din Republica Moldova participând la raporturi de comerţ electronic şi vom afla mai multe din experienţa şi principalele provocări ale companiilor din România în domeniul comerţului electronic.

AGENDA CONFERINŢEI:
9:30-10:00 – Înregistrarea participanţilor şi Welcome Coffee
10:00-12:30 - Comerţul electronic în Republica Moldova. Reglementare. Principii. Creştere. Povesti de succes. Studii de caz
 • Cum folosim documentele electronice şi semnăturile electronice?
 • Plăţile electronice şi prestatorii serviciilor de plăţi electronice. Rolul Băncii Naţionale a Moldovei în supravegherea acestora
 • Care este rolul Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei? Cum supraveghează piaţa online din Republica Moldova? Cum pot face companiile informarea consumatorilor în modul cel mai corect?
 • Care este rolul Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal în protejarea datelor personale folosite în comerţul electronic?
 • Cum economia digitală schimbă parametrii concurenţiali ai comerţului electronic?
 • Care este rolul băncilor? Ce soluţii oferă clienţilor care au magazine online şi implicit plăţi online?
 • Cum se realizează securitatea pentru astfel de plăţi?
 • Cum s-au adaptat magazinele online la numărul mare de comenzi în aceşti 2 ani? Dar retailerii?
 • Dificultăţile practice cu care se ciocnesc companiile din Republica Moldova participând la raporturi de comerţ electronic
 • Experienţa şi principalele provocări ale companiilor din România în domeniul comerţului electronic
 • Rolul curieratului si al depozitelor pentru creşterea e-commerce-ului
 • Cum se pot dezvolta magazinele online?
 • Modalităţile cele mai bune de promovarea acestora
 • Studii de caz. Povesti de succes
12:30-13:00 Întrebări-răspunsuri şi Concluzii
 
Lectorii pe care i-am invitat sunt :
Iurie Ţurcanu, Viceprim-ministru pentru digitalizare
Natalia Ţurcan-Munteanu, Director Adjunct al Departamentului sisteme de plăţi al BNM

Olga Tumuruc, Head of e-Governance Agency Moldova
Viorica Bejan, Avocat, ACI Partners
Alexandr Jeleascov, CEO, Packeta România
Eugenia Cosor, Project Manager, FinComBank
Domnica Bejan, Avocat stagiar, ACI Partners
Mihaela Babici, Business Development Manager, Salt Edge
Victoria Bucătaru, Execuive, Director, Digital Park Moldova
Natalia Storceac, Şef adjunct, Direcţia control produse industriale şi servicii, Autoritatea pentru Protectia Consumatorului si Supravegherea Pietei
Eduard Răducan, Director, Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal
Ion Hornet, Director, Marketplace999.md
Cosmin Costea, Consultant E-Commerce

Indiferent de domeniul în care activaţi, dacă doriţi să vindeţi sau să cumpăraţi online, acesta este cel mai important eveniment organizat în ultima vreme prin intermediul căruia veţi pute afla cât mai multe despre cum sa faceţi comerţ online, despre contracte şi semnături electronice, legislaţie, GDPR şi tot ceea ce este important pentru E-Commerce în Moldova sau în afara acesteia în cazul în care vreţi să exploraţi şi alte pieţe.

Conferinţa PRIA E-COMMERCE IN MOLDOVA face parte din seria conferinţelor organizate de PRIAevents care aduc în atenţie cele mai importante şi mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu şi beneficiază de o prezenţă mare a participanţilor şi a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Evenimentul va fi transmis şi LIVE, 
de la ora 10,00 pe paginele FinComBank de YouTubeFacebook şi LinkedIn. 

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA E-COMMERCE IN MOLDOVA şi modalităţile de înscriere pentru participare puteţi găsi pe www.priaevents.ro.

//Другие новости