FinComBank

Cursul valutar

BNM cumpărare vînzare
USD 19.2831  - -
EUR 20.7399 - -
RUB 0.3427  - -
RON 4.5679 - -
UAH 0.7207  - -
GBP 24.6998 - -
[ 24.04.2017 ]

* Cursurile valutare afişate sunt valabile pentru filiala "Centru". În alte subdiviziuni ale Băncii cursurile valutare pot varia.


 

Adresează-te

   on-line
*Nume *E-mail
*Cod:

Pagina a fost vizitată 37 ori
Site-ul a fost vizitat de 219943 persoane
Site-ul este folosit de persoane

Plata fără numerar a bunurilor și serviciilor în rețeaua comercială

Plata fără numerar a bunurilor și serviciilor în rețeaua comercială
Dvs., fiind deţinător de card bancar emis de FinComBank S.A., aveţi posibilitatea să achitaţi pentru bunurile şi serviciile procurate în reţeaua comercială, direct cu cardul, prin intermediul pos- terminalului, fară a suporta comisioane suplimentare, atît in ţară, cît şi peste hotare, indiferent de valuta contului.
Pos – terminal – dispozitiv, folosit pentru efectuarea tranzacțiilor fără numerar în punctele comerciale sau pentru eliberarea numerarului în subdiviziunile băncii și oficiile poștale.


Avantajele achitării în punctele comerciale cu cardul bancar de la FincomBank:

  1. posibilitatea efectuării plăţilor cu cardul 24/24 ore, în orice colţ al lumii;
  2. plăţile fără numerar, efectuate prin intermediul cardului bancar, sunt gratis - atît pe teritoriul R.M., cît şi peste hotare;
  3. evitarea comisioanelor suplimentare, stabilite pentru retargerea numerarului de pe card;
  4. nu sunt stabilite restricţii sau limite cu privire la suma plăţilor fără numerar, atît pe teritoriul R.M. cît şi peste hotare;
  5. modalitate comodă şi modernă de achitare a bunurilor şi serviciilor;
  6. simplitatea, securitatea şi rapiditatea efectuării operaţiunilor;
  7. se elimina riscul de a fi înşelat de vînzător – achitaţi exact suma egală cu costul cumpărăturiii;
  8. dispare problema banilor mărunţi – nu este necesar să aşteptaţi restul de la casier, achitînd cumpărăturile;
  9. cardul poate fi utilizat şi peste hotare pentru efectuarea achitărilor, indiferent de valuta contului – în acest caz este foarte comod pentru Dvs., pentru că nu este necesar să convertiţi banii din timp, astfel încît are loc convertirea automată a valutei cardului în valuta ţării gazde (în valuta tranzacţiei);
  10. cardul este un instrument de plată ideal - utilizarea acestuia este mult mai igienică şi comodă, cardul ocupînd foarte puţin loc.

Modalitatea de efectuare a achitărilor cu cardul bancar.
Dvs., ca deţinător de card bancar emis de FinComBank S.A., aveţi posibilitatea să achitaţi cu cardul în magazine, staţii de alimentare cu combustibil, cafenele, restaurante, saloane de frumuseţe, farmacii - oriunde, unde întîlniţi logo-ul sistemului de plată Mastercard Worldwide sau Visa International, care corespunde cu logo-ul de pe cardul Dvs.
Logo-urile cardurilor bancare, acceptate spre achitare, sunt amplasate în punctele comerciale, de obicei, la intrare, sau în locurile unde se percep achitările (la casă).
       
Astfel, după ce aţi ales produsele pe care doriţi să le procuraţi, Vă apropiaţi de casier pentru efectuarea achitării pentru produsele alese.
1. Transmite-ţi cardul casierului pentru efectuarea operaţiunii.       
2. Casierul va trece cardul printr-un dispozitiv special numit - POS Terminal şi va introduce  suma cumpărăturii. 
3. Dacă sunteţi deţinător de card de tipul Cirrus Maestro, atunci, în mod obligatoriu trebuie să confirmaţi efectuarea operaţiunii prin intermediul introducerii codului PIN. În toate celelalte cazuri, introducerea codului PIN nu este obligatorie, iar suma cumpărăturii se confirmă prin semnătura Dvs. pe cec.
Atenţie! POS – terminalul eliberează cec la finalul oricărei operaţiuni. Verificaţi suma mărfii procurate cu cea indicată pe cecul eliberat spre semnare. Nu semnaţi cecuri dubioase!
În scopuri de securitate, nu comunicaţi nimănui şi niciodată codul PIN al cardului. Nimeni nu este în drept de a cere de la cumpărător comunicarea PIN-codului în voce. Iar toate operaţiunile trebuie efectuate doar în prezenţa Dvs. – pentru a minimiza riscul sustragerii datelor personale de pe card. În cazul tranzacţiilor nereuşite, solicitaţi şi păstraţi copia cecului de la pos-terminal.
Utilizaţi simulatorul nostru, pentru a vedea concret, cum lucrează Pos-terminalul http://www.fincombank.com/img/flash/f_terminal_ro.htmlCopyright 2015 FinComBank S.A.